[O1] Wymiana końcówek wtrysków ALH na ASV

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • woliper
    Classic
    • 2008
    • 37

SKF, Rouville, Luk-INA, FAG, FEBI - ta niby światowa czołówka kupuje łożyska w tej samej fabryce.
    W zależności od seri najczęściej na oznaczeniu łozyska jest Ina Slovakia, czyli w pudełkach jest to samo.
    Prawdopodobnie wszyscy kupują łożyska w chinach.

Może warto poszukać japońskiego producenta np. KOYO?
  • lunio666
    Drive
    • 2007
    • 78

Witam
    Szukałem wtrysków ASV do kupienia na allegro ale nieznalazłem zamiast tego znalazłem końcówki do wtrysków ASV.

Zastanawia mnie czy to będzie to samo jak bym wymienił wtryski na ASV czyli czy będe miał 110KM jak wymienie końcówki na takie. Z tego co wiem wtryski ALH mają takie sama ciśnienie tylko różnią sie końcówkami. Drugie pytanie czy wymiana jest to bardzo skomplikowana.

Pozdrawiam

Komentarz

• neck99
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1326

tak bedzie to samo .. Ale wymiana to nie takie hp siup .. Trzeba potem sprawdzic czy nie leją itp. Wojtek Aligator MT Katowice takie zabiegi wykonuje .. Z sprawdzeniem itp. Wal do niego ! Zrobi ci fachowo .. Bo jak zle zrobisz to moze ci lac i przy dłuższym takim laniu mozesz stracić tłoczka
      OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
      SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• koja86
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 3178

lunio666, dokładnie trzeba sprawdzić ciśnienie wtrysku i ewentualnie podregulować aby działały w tym samym zakresie
        Kupisz całe wtryski to masz ten problem z głowy ale są droższe
        Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• lunio666
          Drive
          • 2007
          • 78

Problem w tym ze mieszkam na Majorce i niewiem kiedy bede w polsce w dodatku samochode. czyli trzeba szukać całych wtrysków tylko niewiem gdzie. moze macie jakieś zródło gdzie można tanio kupić.
          pozdrawiam

Komentarz

• koja86
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 3178

lunio666, na Majorce niestety nie wiemy gdzie kupić :szeroki_usmiech
            Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

No tak, ale komplet wtryskow to lekko liczac 600-700zl, a tu mamy za 200zl to samo, bo reszta malo kiedy siada.

Moze ktos sie bedzie zawiedziony, ze dradzam sekrety, ale opis ktory wrzucam jest dostepny on-line, chociaz nie dokladnie do tego samego o czym my mówimy, być może komuś pomoże.

Spritmonitor.de

Komentarz

• lunio666
                Drive
                • 2007
                • 78

Wielkie dzięki za link do opisu tylko szkoda ze jest po angielsku. ogólnie znam angielski ale nie aż tak żeby wszysko zrozumieć. może byś mi wytłumaczył oco chodzi w skladaniu wtrysków.
                Pozdrawiam

[ Dodano: Nie 06 Maj, 07 13:27 ]
                Moge dodać że wydatek 200Euro na całe wtryski to dlamnie niejest duży wydatek ale jak bym wydał 50Euro to napewno bym sie bardziej cieszył. oczywiście plus wysyłka.

Komentarz

• koja86
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 3178

Maicroft, takie rozłożenie tych wtrysków i złożenie nie zawsze jest oki należy bezwzględnie sprawdzić jeszcze czy nie leją i jakie ciśnienie mają wiem z doświadczenia dieslowskiego że bywa z tym różnie .kolega lunio666, nie sprawdzi ciśnienia i czy nie leją bo nie ma jak tego sprawdzić musi i tak podjechać do kogoś aby mu to sprawdzili i ewentualnie podregulowali
                  Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Nie przekladalem, tak wiec nie mam wiedzy praktycznej w tej dziedzinie. Z rozrzadem tez jest tak, ze niby nie da sie w domu, a jednak wiele osob tak ma i jezdzi
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• marekzu
                      L&K
                      • 2007
                      • 1412
                      • Superb II combi (3V5)

juz na samym poczatku tego opisu mamy tekst o sprawdzenie takich wtryskow po wymianie koncowek - rozrzad sie da w domu zrobic - ustawic wtryskiwacz bez sprzetu juz nie

Komentarz

• lunio666
                        Drive
                        • 2007
                        • 78

Wiec raczej nie jest możliwa wymiana końcówek w warunkach domowych bez specialnego sprzętu.

Dziękuje wszystkim za pomoc w tym temacie.

Zapraszam wszystkich na Majorke naprawde piękne widoki tu są !! :szeroki_usmiech

Komentarz

• neck99
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 1326

Zapraszam wszystkich na Majorke naprawde piękne widoki tu są !! :szeroki_usmiech
                          JADE .. Oczywiście sponorujesz wyjazd klubowiczów i masz nocleg ?? to tylko mow gdzie i jestem u Ciebie w poniedziałek
                          OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
                          SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Masmo
                            L&K
                            • 2005
                            • 1145

Re: Wymiana końcówek wtrysków ALH na ASV

Zamieszczone przez lunio666
                            Zastanawia mnie czy to będzie to samo jak bym wymienił wtryski na ASV czyli czy będe miał 110KM jak wymienie końcówki na takie. Z tego co wiem wtryski ALH mają takie sama ciśnienie tylko różnią sie końcówkami. Drugie pytanie czy wymiana jest to bardzo skomplikowana.
                            Pozdrawiam
                            Nie będziesz miał 110 KM. Konieczna jest korekta programu na mój gust (pompa musi dać więcej).
                            A dołącze się z pytaniem: czy do wtrysków AHF-a można wmontować końcówki ASV? I czy ma sens wymiana we wtryskach z przebiegiem 180 kkm tylko końcówek?
                            Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• Czader
                              Ambiente
                              • 2005
                              • 145

Witam,

tez sie zainteresowałem ta wymiana i jestem w trakcie dowiadywania sie ile kosztuje przekładka końcówek w BOSCHu - dam znać jak sie dowiem. jeżeli chodzi o moc to sama wymiana wtrysków daje ok. 10 KM - to nie moje zdanie ale mądrzejszych ode mnie. Dolozenie do tego programu daje nie 110KM ale tyle ile wychodzi w 110KM silnikach czyli 130-140 KM pod warunkiem ze masz ALH ( turbina z VTG). Oczywiscie mozna taniej wgrac serie 110KM i bedzie tyle co w 110KM . Do AHF nie bardzo pasuja te koncowki bo tam jest nizsze cisnienie otwarcia niz w ALH/ASV. Ale dokladnie nie wiem ....
                              Czader

OCTA COMBI 2003 ALH

Komentarz

• marekzu
                                L&K
                                • 2007
                                • 1412
                                • Superb II combi (3V5)

Re: Wymiana końcówek wtrysków ALH na ASV

Zamieszczone przez Masmo
                                I czy ma sens wymiana we wtryskach z przebiegiem 180 kkm tylko końcówek?
                                praktycznie zuzywaja sie tylko koncowki wiec sens zawsze jest - nizsza cena niz calych wtryskow

Komentarz

• lunio666
                                  Drive
                                  • 2007
                                  • 78

Witam ponownie

Czytałem że w silnikach ALH jak wymienisz wtryski z ASV to będziesz miał tyle samo co silnik ASV z tego zwględu że te silniki są identyczne tylko roźnią się końcówkami wtrysków.
                                  Ja zamierzam wymienić wtryski z ASV i zrobić chip-tuning ale to jak będe w polsce

Komentarz

• koja86
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 3178

marekzu, masz rację ale należy to potem sprawdzić na stole
                                    Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

Pracuję...